Homeopati&Sporcu Sağlığı Eğitimleri

Geri Eklenme Tarihi : 16-01-2023

GEK ve Mentor ARGE Danışmanlık işbirliğiyle katılım belgeli, Uzm.Ecz.Ercan Mert’in anlatımıyla Homeopati, Uzm.Ecz.Somer Helvacı’nın anlatımıyla Sporcu Sağlığı konulu eğitimlerimize davetlisiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Uzm. Ecz. Ercan MERT 

1985-1996 yılları arasında TED Kayseri Koleji'nde ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamlamıştır. 1996 yılında Hacettepe Eczacılık Fakültesi'ni kazanmış, 2000 yılında mezun olmuştur. 2001 yılından beri Sahil Eczanesi sahibi ve mesul müdürüdür. 2002 yılında Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde Farmakognozi Ana Bilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2005 yılında tamamlamıştır.2020 yılında Lokman Hekim Üniversitesi'nde başladığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Doktora Programına halen devam etmektedir. Güney Ecza Kooperatifi'nde 2008-2014 yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi,  2014-2016 yılları arasında ise Yönetim Kurulu 2. Başkanı olarak görev almıştır.  

2016 yılından beri Güney Ecza Kooperatifi adına TEKB delegeliği görevini sürdürmektedir.

2018-2019 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikalı Homeopati Eğitim Programında Homeopati uygulama sertifikası sahibi olarak görev almıştır. 2021 yılından beri Lokman Hekim Üniversitesi'nde Eczacılık Fakültesi ve LHUSEM içerisinde Homeopati başta olmak üzere Fitoterapi ve Aromaterapi dersleri vermektedir. 2019 yılından itibaren üyesi olduğu BÜTAD( Bütünleyici Tedaviler Araştırma Derneği)'da 2021 yılı itibari ile Denetim Kurulu üyeliğini yürütmekte olup; Türkiye Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği'ne 2021 yılından itibaren üyeliği devam etmektedir. Güney Ecza Kooperatifi'nde Youtube kanalı vasıtası ile halka yönelik sağlık ile ilgili bilgilendirme videoları oluşturulması ve ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi başvurusu ve koordinatörlüğü yapmış; 2012-2016 tarihleri arasında SECOF ( Avrupa Ecza Kooperatifleri Birliği) bünyesinde Portekiz-İtalya-İngiltere’de yapılan tüm organizasyonlarda Güney Ecza Kooperatifi adına temsiliyet görevlerini almıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Uzm.Ecz.Somer Helvacı

Spor Sağlığı Danışmanı Bilim Uzmanı Eczacı (MSc)

Mentor Arge Eğitim Danışmanlık Ltd.Şti'nde İş Geliştirme ve Proje Direktörü olarak görev almaktadır.

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Misafir Öğretim Görevlisi olan Uzm.Ecz.Somer Helvacı, dünyada ve ülkemizde yeni gelişmekte olan Spor Eczacılığı uzmanlık alanı üzerine 2015 yılından itibaren araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.
Ülkemizde ilk defa 2015 yılında tanımlanan Spor Eczacılığı alanıyla ilgili olarak pek çok fakültede, meslek örgütlerinde ve spor kurumlarında sunumlar ve eğitimler düzenleyen Somer Helvacı aynı zamanda 2018 yılından itibaren, IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Tıp ve Bilim Komisyonu tarafından düzenlenmekte olan “Sporda İlaç” sertifika programını ülkemizden katılıp başarıyla tamamlayan tek Eczacıdır. IOC tarafından akredite Sporcu Sağlığı danışmanı Eczacı olarak 2020 yılında Spor Eczacılığı derslerini Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi lisans öğrencilerine 14 haftalık müfredat şeklinde hazırlamıştır.

Sahadan gelen talepler üzerine Eczacı eğitimlerine de ağırlık vererek, Sertifikalı Spor Eczacılığı Online Eğitim Programları’nı tasarlamıştır. Alanında uzman 25 eğitmen ile düzenlenen  50 saatlik programlar aracılığıyla Türkiye’den ve Kıbrıs’tan 100’e yakın Eczacı sertifikalandırılmıştır.
2017 yılında Bakü’de düzenlene 4.İslami Dayanışma Oyunları’nda yer alan ve organizasyona katılan 10.000’e yakın Sporcuya ve Spor Personeline hizmet sunana Eczane Servisini incelemek amacıyla gözlemci olarak katılım sağlayan Somer Helvacı, Ağustos 2022’de Konya’da düzenlenen 5.İslami Dayanışma Oyunları’nda yer alan Eczane Servisi’nin Genel Koordinatörlüğü’nü üstlenmiştir. Söz konusu Eczane Servisinde, 12 Sertifikalı ve Gönüllü Meslektaşı ile birlikte Konya’daki oyunlar boyunca Eczacılık hizmeti sunmuşlardır.
2022 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde hayata geçen Spor Eczacılığı Yüksek Lisans Programının da oluşmasına katkı sağlayan Somer Helvacı, sporcu sağlığının korunması ve bu alanda önleyici faaliyetlerin planlanması ve geliştirilmesi alanında çalışmalarına devam etmektedir.
Uluslararası Spor Eczacıları Ağı’nın yöneticilerinden olup, Amerikan Spor Eczacıları Grubu üyesidir.
Bu çalışmalarına ilave olarak Doktora adayı Doktoranttır.Lokman Hekim Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler Doktora programında tez çalışmalarına devam etmektedir.

2019 yılında faaliyetlerine başlayan Majistral Eczacılar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Dernek vazifesine Denetleme Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir.

Sanatın farklı dallarıyla da yakın ilişkiler içerisinde bulunan Somer Helvacı, Mersin'de 34 yıldır faaliyetlerine devam eden İçel Sanat Kulübü Genel Sekreteridir.

 

 

SS Güney Eczacıları Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi

Mesudiyet Mahallesi 112. Cadde No: 39 Akdeniz / MERSİN

0(324) 241 10 00

Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

© gek.org.tr | Güney Ecza Kooperatifi Bilişim Sistemleri | Tüm Hakları Saklıdır

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

Facebook Instagram Linkedin X Youtube